Breng buiten naar binnen

Alles wat we qua wonen binnen willen doen, brengen we in toenemende mate naar buiten. En, gezien het klimaat in ons kikkerlandje, geldt datzelfde ook vice versa. Er is een duidelijke en groeiende behoefte aan tuinkamers, overkappingen, outdoorkeukens, enzovoorts. Andersom spotten we in toenemende mate moswanden en kweektafels binnen.

Terra MBO, gevestigd in Groningen, Emmen en Meppel, volgt de trends zoals Bloemenbureau Holland ze ieder jaar bedenkt voor de sierteeltbranche. Studenten van de opleiding Groenstylist gingen aan de slag met de trends voor 2023: Ode to Nature, Vintage Folklore, Layered Spaces en Collecting Memories. Op Wonen&Co worden 4 stijlstudio’s ingericht, met examenstukken van verschillende Terra-studenten. Groeninspiratie voor binnen gegarandeerd!

Boomstamstuk

Anna Albada Jelgersma (20) is student aan de mbo-opleiding Groenstylist niveau 4, klas 2. Zij maakte 5 verschillende examenstukken. Eén van die stukken is een boomstamstuk. Rond een karakteristieke boomstronk bond Anna glazen reageerbuisjes, waar je steeds opnieuw verse bloemen, bloesem of mooie takjes in kunt steken. De kunstige boomstam is te zien in de stijlstudio die past bij de trend Ode to nature.

Anna is een ondernemende student. ,,Ik heb eerst een interieuropleiding gevolgd. Nu koos ik voor Groenstylist, omdat bloemen, groen en interieur een goede combinatie vormen; groen maakt je interieur compleet.” Naast dat Anna ondernemend is, vindt ze het ook leuk om haar kennis te delen. Workshops geven en het docentschap lijken haar wel wat. ,,En dan in combinatie met mijn carrière als freelance interieur- en groenstylist.”

Lamp van LP's

Thijmen Hommes (17) heeft voor de opleiding Groenstylist (niveau 3, klas 2) gekozen, omdat hij droomt van een toekomst in de ‘grote bloemwerken’. Wat houdt dat precies in? ,,Ik ben fanatiek bezig een netwerk en een carrière op te bouwen in het grotere werk: voorstellingen, workshops, de wereldkampioenschappen klassiek bloemschikken. Dat werk. Het leuke ervan is: je kunt overál inspiratie en ervaring opdoen!” Ik zou jonge talenten willen inspireren en overtuigen dat het bloemenvak niet zomaar een vak is. Je kunt er veel passie en een deel van wie jij bent in stoppen.”

Voor zijn examen – en Wonen&Co – maakte hij een kunstige lamp van lp’s. ,,Ik ben erg trots op mijn stuk. Het is ontzettend leuk om zo vrij te worden gelaten en dus je creativiteit helemaal de vrije loop te mogen laten.” Thijmen ging voor zijn examenwerkstuk kringlopen en maakte de lamp dus met gerecycled materialen. ,,Je kunt zelf iets hips maken van verschillende (recyclebare) materialen door ze juist op een heel andere manier toe te passen.”

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram