STYLING | Donkerblauw in je interieur: hoe kun je deze kleur combineren?

Donkerblauw is nog altijd een hele trendy kleur voor het interieur. Vooral tijdens de wintermaanden is een donkerblauwe tint een sfeervolle keuze. Maar hoe kun je deze kleur combineren? Interieurontwerper Aukje van Stedsk inspireert je graag met een aantal mooie voorbeelden.

Ontspannen blauw

Blauw staat voor rust, vertrouwen en ontspanning. Dit komt doordat blauw wordt geassocieerd met een blauwe lucht, een stromend riviertje of de uitgestrekte zee. Wanneer je de kleur toepast op een rustige manier – dus niet als contrasterende kleur – is hij zeer geschikt voor de woonkamer, badkamer of slaapkamer. Voor een heerlijk ontspannen sfeer na een lange dag werken of om lekker van te kunnen slapen.

Blauw voor elke stijl

Voor elke woonstijl, zoals industrieel, landelijk of vintage, is er wel een passende blauwe tint. Van blauw wordt vaak gedacht dat het een kille kleur is. Dit kan het geval zijn bij een frisse, lichtblauwe tint, maar een goede donkerblauwe tint kan juist erg warm en sfeervol aanvoelen!

Klassiek blauw

Vooral in combinatie met klassieke details doet donkerblauw het erg goed. Hierdoor straalt de kleur echt klasse uit. Je kunt er voor kiezen om alles in het donkerblauw te schilderen. Gedurfd, maar het resultaat mag er zijn! Juist door alles in dezelfde kleur te verven, oogt het verrassend rustig.

Blauw met goud

Door donkerblauw te combineren met gouden details kun je de elegante en luxe sfeer van deze blauw tint nog meer versterken. Een perfecte combinatie!

Vintage blauw

Ook is donkerblauw de perfecte kleur in een vintage interieur. De kleur doet de warme tinten van bijvoorbeeld teakhout goed tot zijn recht komen. Een mooie combinatie hiermee is okergeel en groen (eventueel in de vorm van planten). Een klassiek samenspel van kleuren die het nog steeds goed doet.

Verrassende combinatie

Een meer verrassende combinatie met donkerblauw is zacht, poeder roze en blank hout. Deze typische Scandinavische setting zorgt voor een rustig en lieflijk aanvoelend interieur.

Blauwe tinten

Een aantal mooie donkerblauwe kleuren zijn;

  • Gelders blauw van Flexa
  • Donderdag van Histor
  • Midnight blue van Vtwonen
  • Hague blue van Farrow and Ball
  • Admiraal van Gamma

TEKST AUPJE RIJKMA VAN STEDSK.

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram