STYLING | Allesbehalve standaard: een gekleurde vloer in huis

Welke kleur heeft jouw vloer? Waarschijnlijk is het een grijze vloer of een  houten of houtlook vloer. Maar waarom altijd zo standaard? Interieurontwerper Aukje Rijpma van Stedsk laat je graag kennis maken met gekleurde vloeren.

Kies verstandig

We kiezen vaak voor een standaard houtkleurige vloer of betongrijs. Dit is uiteraard een veilige basis voor het vormen van de rest van je interieur, maar een gekleurde vloer kan je woning ook een hele fijne uitstraling geven. Je zult je interieur wel moeten aanpassen aan de kleur van de vloer, dus kies wel verstandig. Neem het liefst een kleur die zich goed laat combineren met andere kleuren.

Ton sur ton

Een gekleurde vloer is wel echt een blikvanger. Je kunt daarom kiezen om de rest van je interieur rustig te houden, zoals de wanden en het plafond. Maar dat hoeft zeker niet. Een gekleurde vloer betekent namelijk niet dat je interieur direct druk wordt. Als je de kleuren goed bij elkaar uitzoekt in de juiste tinten, bijvoorbeeld ton sur ton, dan versterken ze elkaar juist.

Schilder je plinten mee

Je kunt er voor kiezen om de plinten in dezelfde kleur mee te schilderen, of nog een randje tegels lang de wand als plint te leggen. Hierdoor lijkt het alsof je vloeroppervlak net wat groter is. Dit effect kun je zelfs nog verder uitbuiten door een lambrisering in dezelfde kleur te maken.

Voeg elementen van hout toe

Om je interieur een goede balans te geven is het wel fijn om gebruik te maken van houten meubelen, zoals een tafel of houten stoelen. Hout (kleur) is namelijk een warm materiaal dat niet mag ontbreken in je interieur, en het compenseert in dit geval het gemis van hout op de vloer.

Ga voor duurzaam

Er zijn meerdere vloeren geschikt voor het gebruiken van kleur. Denk bijvoorbeeld aan het duurzame marmoleum. Ideaal om kleur toe te voegen aan bijvoorbeeld een kinderkamer of speelkamer. Of gebruik tegels in de hal of keuken.

Het hoeft niet direct heel extreem of door je hele woning, je kunt ook één ruimte er qua vloer laten uitspringen.

Enthousiast? Scroll dan nog even verder voor meer inspiratie!

TEKST AUKJE RIJPMA VAN STEDSK.
UITGELICHTE FOTO FORBO.

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram