'Het leven vier je door te blijven spelen'

Bloemen horen bij het leven, bij alle bijzondere momenten. Spelen hoort ook bij het leven, jezelf durven zijn, wat een ander er ook van vindt. Lenie Lomulder van Anders Bloemstyling is onvoorwaardelijk zichzelf. Wat je op Wonen&Co ziet, is dan ook 100% Lenie. Alle elementen, vormen en kleuren komen voort uit haar creativiteit en haar lef om te durven spelen.

Lenie: ,,Weet je wat bijzonder is? Ik had het thema spelen al bedacht voor mijn eigen festival volgend jaar. Toen hoorde ik het thema van deze beurs: Play! Toeval bestaat niet, dit ben ik. Spelen is mijn vak, ik doe wat ik leuk vind.”

Speeltuin 

Op de beurs komt dan ook een geweldige speeltuin te staan, met fantastische speelelementen zoals een grijpautomaat, een draaimolen en een reusachtig boter, kaas en eierenspel. ,,In echte speeltuinen zie je vaak dat grasmaaiers pollen gras rond de speeltoestellen laten staan. Die pollen, dat zijn in de Wonen&Co-speeltuin mijn bloemwerken! Ze worden kleurrijk, spectaculair en opvallend.” Eventstyling zoals Anders Bloemstyling dat graag doet, maar deze keer in een explosie van kleuren. ,,En we gaan nog iets leuks doen: een soort loungehoek in één kleur – inclusief wanden, planten en lampen – waarin bezoekers met mij kunnen kletsen. Ik merkte op de vorige editie hoe leuk mensen dat vonden en hoe open ze waren, zelfs over uitvaarten.

‘Het wordt kleurrijk, spectaculair en opvallend’

Bloemen horen erbij 

Uitvaarten, daar horen ook bloemen bij. ,,Een uitvaart is óók een moment waarop je het leven van iemand viert. Wij hebben al een Wedding Flower Concept, waarin we de bloemwerken voor de ceremonie, het feest, het diner en de toost op elkaar afstemmen. Zo’n concept wil ik ook voor uitvaarten, zodat de dienst, condoleance en opbaarkamer móói worden.” Lenie klimt gerust met mensen zolders op om persoonlijke elementen van dierbaren te kunnen gebruiken in bloemwerken. ,,Zo creëer je een museum waarin mensen voor de laatste keer de persoon beleven hoe hij of zij was. Bloemen horen bij alle mooie, gekke, verdrietige, spannende en bijzondere momenten in het leven.” 

‘Bloemen horen bij alle mooie, gekke, verdrietige, spannende en bijzondere momenten in het leven’

Vertel je verhaal

Lenie werd geboren met een hersenbeschadiging, haar rechterzijde functioneert maar voor de helft. ,,Daar wilde ik nooit over praten, ik wilde normaal zijn. Door het wél te vertellen krijgen mensen juist waardering voor wie ik ben en wat ik doe. Dat inzicht heeft me veel gebracht en me ook ‘losgemaakt’. Ik durf zichtbaar te zijn en lef te tonen, ook in mijn werk. Als bruidsparen vertellen wat ze willen, heb ik meteen een beeld in mijn hoofd. Dat beeld is vaak compleet anders dan wat zij aangeven: ik wil ze triggeren. Als ik mijn schetsen laat zien, snappen ze wat ik bedoel en krijg ik het vertrouwen om ermee te spelen.”

‘Ik durf zichtbaar te zijn en lef te tonen, ook in mijn werk’  

Lenie besluit: ,,Het leven vier je door te blijven spelen en door bloemen te betrekken bij alle speciale momenten. Spelen en bloemen horen bij het leven. Op de beurs worden zij één. En zij samen, dat ben ik!”

Groot, groter, grootst

Werk van Anders Bloemstyling is vaak groot. ,,Het is speels, los werk. Het is niet stijf, het wordt niet op elkaar gedrukt: bloemen en andere elementen krijgen de ruimte. Ik zorg voor contrasten in kleuren, vormen en materialen. Mijn werk wordt steeds meer een combinatie van bijzondere materialen en bloemen. Het zijn vaak niet eens meer per se bloemstukken, maar meer kunstobjecten.” 

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram