De interieurspeeltuin voor jong en oud

Om alle bezoekers van Wonen&Co te laten zien en ervaren dat je eindeloos kan spelen in je interieur, hebben we iets nieuws in het leven geroepen: de Playground. Hier worden bezoekers uitgedaagd op een andere manier naar hun interieur te kijken. Van het voelen van zachte wandbekleding tot aan het inkleuren van behang: kom spelen op de Playground!

Verschillende woonexperts zijn aan de slag gegaan om de Playground zo in te richten dat bezoekers zelf kunnen experimenteren in hun interieur. Niet alleen kijken, maar ook doen! In deze interieurspeeltuin worden meerdere zintuigen geprikkeld om je te inspireren tot de meest creatieve oplossingen. Van behang, verf en stuc tot aan decoratie, licht en raambekleding: overal kan je mee spelen.

Kleurrijke stuc en behangmoodboards

,,Bij stucwerk denken mensen snel aan wit en strak, maar er is zoveel meer mogelijk dan alleen een witte korrel op de wand”, vertelt Yvonne Elting van Stuc E Motion. Het stukadoor- en tegelzetbedrijf helpt klanten al jaren in de volledige afbouw en renovatie van hun huis. Yvonne: ,,Op grote panelen op de Playground laten we verschillende kleuren, structuren en afwerkingen zien van leveranciers als Novacolor, Strikolith en Stone Age.”

Noordwand levert behangcollecties aan winkels in Nederland en België en nemen een paar van hun favorieten mee naar Wonen&Co. Volgens José Buiter van Noordwand kan je eindeloos blijven spelen met behang. Zoek een mix in textuur en kleur of combineer verschillende prints. José: ,,Op de Playground wandel je door een labyrint vol kleur. Op de levensgrote behangkleurplaat mogen bezoekers zelf aan de slag om letterlijk hun interieur in te kleuren. Alles kan en alles mag! Daarnaast ga je aan de slag met je eigen behangmoodboard, waarop je verschillend behang kunt uitproberen om zo tot je favoriete combinatie te komen.

Nieuwe trends én nieuwe productdoeleinden

Alien Hofstra van Decokay Roden en Assen vertelt dat zij bezoekers vooral wil uitdagen om niet alleen te zien, maar ook te voelen. Alien: ,,Je hoeft niet altijd op safe te spelen, er zijn veel verschillende doeleinden voor producten. Op de Playground kunnen bezoekers voelen dat een muur ook zacht kan zijn, door een stoffen wandbekleding toe te voegen.” Met hun team aan specialisten en adviseurs helpt Decokay Roden en Assen klanten aan het complete plaatje voor hun interieur. ,,We laten beursbezoekers kennismaken met vergeten verfsoorten en de gloednieuwe roségouden of bronzen bies in een visgraatvloer. Bovendien nemen we de nieuwste inbetween-gordijntrend mee, namelijk de Sunblock.”

Ook de trends van 2023 zullen niet te missen zijn op de Playground. Vooral aardetinten en natuurlijke producten blijven vele harten stelen, maar ook andere speelse trends maken een opkomst. ,,Hexagon-tegels en grote laminaattegels zijn razend populair geworden”, vertelt Yvonne. Volgens José wordt naast de rustige en eenvoudige mix van Japans en Scandinavisch, steeds vaker voor kleurrijke behangcombinaties gekozen. ,,En ook natuur blijft een grote inspiratiebron voor het interieur, zoals natuurlijke materialen, organische vormen en bloemenprints.” Alien ziet dat gemak belangrijker wordt voor het Hollandse interieur: ,,Gemotoriseerde raamdecoraties zijn dé trend van nu, zoals gordijnen die je met je telefoon kan openen en sluiten.

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram