Neerlands Trots: designiconen van eigen bodem

Design maakt deze editie haar rentree. Ontdek de nieuwste ontwerpen van gerenommeerde Nederlandse ontwerpers. Neerlands Trots is dé designstraat van Wonen&Co. Je ontdekt er tijdloze klassiekers en primeurs van dit moment. Spot alvast een sneak peek van het moois dat je te wachten staat.

Calix / bert plantagie

De Calix van bert plantagie (design: Stefan Steenkist) is ongekend comfortabel, dankzij de dikke zitting en gewelfde rug, die optimale ondersteuning biedt. De geïntegreerde, organisch gevormde ‘armen’ strekken zich licht op en naar je uit en zorgen zo voor een speels en uitnodigend silhouet. Bijzonder aan deze eetkamerstoel zijn de vele personalisatiemogelijkheden, waarmee je het frame, de zit en de rug op talloze manieren kunt stylen en combineren.

Tresto / Yonoh Studio, 2022 / Pode

Met Tresto kreeg de samenwerking tussen het Spaanse designerduo Yonoh en Pode een nieuw vervolg. Het resultaat: een fauteuil met een grote zitkuip en comfortabele kussens op de zitting. Tresto sluit naadloos aan bij de Pode-filosofie om heldere vormen te combineren met subtiele details en kwaliteit. Ideaal om even een momentje voor jezelf te pakken. Een echte blikvanger is het onderstel, die je in veel kleuren kunt kiezen.

BR 02 slaapbank / Martin Visser, 1960 / Spectrum

De BR 02 slaapbank, ontworpen door Martin Visser voor Spectrum in 1960, is een echte designklassieker. Dit succesvolle Nederlandse ontwerp is nog geen dag uit productie geweest, dankzij het gebruiksgemak, comfort en de heldere constructie. Nu recycling een steeds groter thema in de (ontwerp)wereld is, blijkt pas hoe zeer Martin Visser een echte voorloper was. Door de losse elementen kan de slaapbank makkelijk opnieuw worden gestoffeerd. In combinatie met de tijdloze vormgeving maakt dit, dat het ontwerp generaties overstijgt.

Combinatie TH 222-25 / Interstar

Duurzaamheid is een van de belangrijkste woontrends van nu. Daarbij denk je al snel aan natuurlijke materialen met een pure en eerlijke uitstraling. Maar duurzaamheid is meer dan dat. Want een keuze voor kwaliteit en tijdloos design is ook een keuze voor het milieu. De Combinatie TH 222-25 van Interstar is een kast met een geïntegreerde elektrische haard. De warmte en sfeer die de haard geeft, is juist nu met de hoge gasprijzen een mooie uitkomst. Doordat het Interstarsysteem uit losse elementen bestaat, is het goed aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Flint / Beck Design, 2019 / Leolux

Functioneel mooi en voorzien van subtiele rondingen: Flint van Leolux. Een uitgebreid programma bestaande uit banken, divans en aanbouwelementen die zo geconstrueerd zijn, dat er grote en kleine opstellingen mee gemaakt kunnen worden: een hoek van 90 graden bijvoorbeeld, of een spannende schuine combinatie. Door de organische vormen heeft Flint een vriendelijke uitstraling, die wordt versterkt door de royale losse zitkussens. Flint past zich aan elk interieur aan; van prettig casual tot rijk en elegant.

Model 2900 (collectie Lookline) / Havee meubelen

,,Hans, je moet iets ontwerpen dat er nog niet is!” Logisch natuurlijk, maar uitdagend. Een mooie, duurzame, comfortabele bank waarbij elke lijn klopt, alle verhoudingen goed zijn en de vormgeving aansprekend en onderscheidend. Met deze uitdaging ontwierp Hans Daalder model 2900 uit de collectie Lookline van Havee meubelen. Een bank die zich optimaal laat zien in elke ruimte en die vanuit elke hoek verrast. Het zitcomfort, de afwerking, de instelbaarheid van de zitting en de kwaliteit maken het een verantwoorde en duurzame investering waar je lekker op kan zitten én blij van wordt.

Buck Modulaire Sofa / Chiel Janssen / LABEL Vandenberg

Designer Chiel Janssen liet zich voor deze bank inspireren door grote rotsen in het water op een ranke uitgesleten basis, die als het ware boven het water leken te zweven. Met dat beeld in zijn hoofd ontstond een zoektocht naar modulariteit. Het resultaat is een bank zonder zichtbare pootjes waarbij alle onderdelen te combineren zijn: rompen, rugleuningen, armen en kussens zijn naar smaak samen te stellen. Gaandeweg ontstond ook het idee voor een bijpassend tafeltje.

DJURRE / Gjalt Pilat, 2023 / Pilat&Pilat

Deze veelpotige tafel biedt iedereen een eigen plek. Met zijn slanke voorkomen is Djurre binnen de collectie van Pilat&Pilat een charmante verschijning. Op het ranke frame zijn drie bladvormen mogelijk: de rechthoek, het ovaal of de recht-ovaal – die het midden houdt tussen rechthoek en ovaal. Nieuw is dat vanaf 2023 beukenhout ook als houtsoort mogelijk is voor een aantal collectiemodellen. Hierdoor krijgt dit meubel een rustige, lichte uitstraling. De keuze voor vorm van tafelblad, houtsoort en kleur van het frame geeft elke Djurre zijn eigen karakter.

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram