Speels & samen

Thema van Wonen&Co de beurs is ‘Play’. Kruit & Kramer, waar winkelen an sich al speels is omdat je er voor iedere woonwens terecht kunt, heeft haar eigen vertaling van dit thema gekozen: Wendbaar Wonen. ,,Onze vertaling van het woord play is actie, beweging en speels”, vertelt verkoopleider Henk-Jan Kruit.

De interieurspecialist uit Groningen pakt in één van de trendhallen tijdens Wonen&Co groots uit. Wat zijn de trends volgens Henk-Jan?

Speels

Banken waarvan je de rugleuning per zitelement naar voren of achteren kunt schuiven, verschillende - nog steeds hartstikke hippe – elementenbanken, een fauteuil die van een zitplek in een relaxstoel verandert: de trends en woonmerken sluiten naadloos aan als het gaat om het thema play.

,,Elementencombinaties zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur”, vertelt Henk-Jan. ,,Mensen willen zelf iets samenstellen naar eigen smaak en behoefte. Je kunt zelf spelen met de opstelling. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden met de hoekopstellingen van een elementenbank! Zo geniet en relax jij, terwijl op een ander deel van de bank jouw kinderen heerlijk onderuitgezakt liggen te gamen.”

‘Speels’ zit hem ook in kleuren en materialen. ,,Tijdens Wonen&Co laten we bijvoorbeeld met een okergeel, velours bed zien dat het in de slaapkamer niet per se allemaal veilig, licht en grijs hoeft te zijn. Dit bed is met recht een statement piece voor iedere slaapkamer.”

Boordevol beige

Waar de industriële trend in de afbouwfase zit, zijn organische vormen terug van weggeweest. ,,Slanke, ranke en ronde vormen vind je nog steeds in de combi met zachte materialen als bouclé en teddy”, zegt HenkJan. ,,Gebruik daarbij zachte, natuurlijke kleuren. Aardetinten, met vooral naturellen en beige. De interieurtrends voor het voorjaar en de zomer van 2023 zitten boordevol beige.” ,

,Gooi kleuren en stoffen ook vooral in de combi. Zachte aardetinten combineren mooi met aaibare stoffen; zachte kleuren toepassen in leer of microleder maakt het spannender. Je ziet het bijvoorbeeld terug in bankstellen: er zit soms een elementje in wat net even anders is. De warmte van hout gecombineerd met strakke lijnen en leer bijvoorbeeld. Dat mixt and matcht heel goed.”

Samen

Kruit & Kramer komt niet alleen naar Wonen&Co. In het pand aan het Hoendiep zitten nog een aantal toffe winkels, die elk hun eigen specialiteit meenemen. Allereerst de Lampenier. Zij brengen, kan niet missen, verschillende vormen van verlichting mee naar de beurs. Want ook met licht en verlichting kun je prachtig spelen. Dat zie je onder andere terug in lampen die groter en kleiner kunnen bewegen.

Daarnaast ook Cosis. Cosis helpt kwetsbare mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven. Dat gebeurt onder andere bij hun eigen winkel #metzorggemaakt, dat inpandig bij Kruit & Kramer is te vinden. #metzorggemaakt neemt een aantal heel leuke zelfgemaakte hebbedingetjes mee naar Wonen&Co. En wie weet zijn er ook wel versgebakken koekjes van Bakkerij Coos in de stand te vinden! Verder gaat Decorette helpen met de styling en aankleding van de stand en Pronto Wonen zorgt voor sfeer met een ruim assortiment aan accessoires.

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram