Een sterk staaltje stoer

Ons interieur moet harder, robuuster en grover: de ‘stoere look’ is niet meer te negeren in de woontrends van 2022. Een partij die als geen ander weet hoe je stoer in je interieur omarmt, is meubelwinkel Roadz Wonen in Roden. Eigenaar Leon Doornbusch en interieurstylist Amina Abdelaziz vertellen alles over de ingrediënten én valkuilen van een stoere look in huis. 

Wat typeert écht stoer? Volgens Leon zijn vooral hout en metaal onmisbaar. ,,Maar het stoere zit ook in andere materialen. Meubelstoffen zoals ‘Hunter’, een grove leerachtige stof, of ‘Adore’, die meer richting zacht velours gaat, passen er goed bij. De stoere kleuren van deze tijd zijn vooral groen en antraciet, maar ook beige, terra en de populairder wordende tabakskleur zien we terug in de stoere stijl.” 

Comfort boven design 

,,Stoere meubels zijn niet langer alleen maar hard, stevig en grof. Meubels worden verfijnder, tafelpoten worden dunner en dikke tafelbladen worden ingeruild voor facetranden. Daarnaast is comfort boven design komen te staan. Waar eerder de looks het belangrijkste waren, willen we nu een stoel die écht lekker zit.” 

De stoere favorieten van Leon 

Drie van Leons’ favoriete items neemt hij mee naar de Wonen&Co beurs. Welke dat zijn? ,,De Stilton bank is echt van deze tijd. Dunne pootjes, slanke lijnen en een zachte, neutrale kleur. De Lekar serie lampen zijn momenteel enorm populair, omdat ze veel warmte en licht in huis brengen en de stoere look complimenteren. Onze rustiek gestoomde eikentafels kan je volledig naar eigen smaak personaliseren. Van de hoeveelheid noesten en scheuren in het blad, tot aan de poten, kleur en vorm van de tafel. Met deze producten komt je stoere interieur helemaal samen!”  

Een goede basis 

Stoer betekent niet dat elk hoekje in huis uit metaal en donkere kleuren moet bestaan. Amina, interieurstylist bij Roadz Wonen, vertelt hoe je deze stijl eigen maakt: ,,Stoer is vaak grof en massief en dat compenseer je met warme, zachte of felle kleuren en materialen. Zo kan je gebreide en geweven stofjes laten terugkomen in accessoires, een lichtere tint gebruiken in je bank en vooral veel sfeerverlichting gebruiken door bijvoorbeeld een grote lamp als eyecatcher op te hangen.”  

Tijd om jouw interieur te verfrissen met een stoerder tintje? Volgens Leon en Amina is de eerste stap het vaststellen van de basiskleuren. Leon: ,,Als je bijvoorbeeld een betonlook in huis hebt, moet je daar geen donkere en zware meubels aan toevoegen. Anders wordt het een grijze massa. Ook goede accessoires, zoals een decoratieve spiegel of lamp, kunnen je interieur helemaal omhooghalen.’’ Amina: ,,Nog een tip: gebruik veel groen! Een leuk takje ergens tussen, grote vazen met bloemen of planten in huis brengen het geheel nog meer tot leven.” 

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram