Thema 2022: Fresh

Funky, fris en vrolijk: de speciale najaarseditie van Wonen&Co barst van de nieuwe trends en kleuren. Tegelijkertijd maken we op de beurs flink wat uitstapjes naar de kleurrijke sixties, seventies en nineties. Op 15, 16, 17 en 18 september is Wonen&Co klaar voor een nieuwe start in MartiniPlaza Groningen. Het thema van de zestiende Wonen&Co is 'Fresh'. Welke trends je gegarandeerd tijdens de beurs gaat zien, ontdek je alvast hier.
Iconische designklassiekers staan op de beurs zij aan zij met de laatste woontrends. Opvallend is dat we in huis steeds meer durven te spelen met funky vormen, grafische prints en vrolijke kleuren. Hoe het kan laten we je zien tijdens Wonen&Co. Dit begint al bij de roze balie waar je de gratis Wonen&Co-shopper kunnen halen, voert door naar de seventiespoorten van de shoppingstraten en een verrassende nineties-wandeling verderop, en eindigt nog lang niet bij de kleurrijke fotostudio’s van Anders Bloemstyling vol bloemwerk.

Leer het van de profs

Dat een bezoek aan Wonen&Co ook hartstikke leerzaam kan zijn bewijzen het Adviescafé, het Workshophuis en de Trendclub. Als je meer wilt weten over de nieuwste trends, interieur of tuinen, advies zoekt het over de indeling van je huis of zelf graag iets wil creëren, het kan allemaal.

In het Adviescafé plan je een gratis adviesafspraak met keuze uit maar liefst 17 adviseurs. In het Workshophuis schuif je aan bij interieurworkshops, maak bijvoorbeeld 3D Wallart of een set bloomini’s. In de Trendclub kun je dagelijks bij vier á vijf presentaties aanschuiven.

Speciale aandacht voor de tuinontwerpcursus van Martin Knol: hij leert je om in drie stappen je eigen tuin te creëren. Alleen de masterclass van Martin gaat vooraf op inschrijving, bij de rest van kun je op de beurs zonder reservering aanschuiven.


Deze trends ontdek je op de beurs

Foto's van Trendesignbook

Urban 90's

Het tijdreizen vanuit je huis begint in de jaren negentig. Opvallen mag! Denk aan neonkleuren, grafische prints, uitgesproken vormen en een urban interieur.

Retro 70's

Mocht je de 90’s niet zien zitten, dan hebben we nog een decennia voor je: de jaren zeventig. Ook deze trend brengt kleur, maar dit zoeken we meer in het iconische oranje en de terracotta look.
Foto's van Studio Hagen Hall, Covet House, Bert Plantagie en Vesta
Foto's van iF design en Amazing Architecture

Wabi sabi & organische vormen

Ook wel Japandi 2.0 genoemd. De Japanse stijl versus Scandinavische elementen. Rust, rond, ruimte, stilte en eenvoud. We creëren een zen interieur, met gebruik van materialen als hout en steen, en organische vormen.

Nostalgische vloerpatronen

We love visgraat. Tel daar de matzwarte keuken en de stalen deur bij op, en je hebt het gemiddelde huis van de Nederlandse dertiger te pakken. Wat je er ook van vindt, de visgraatvloer is een blijvertje. In 2022 omarmen we bovendien veel nostalgische houtpatronen.
Foto's van Tarkett en Decorilla

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram