Thema 2022: Fresh

We frissen in september ons tijdelijke huis in MartiniPlaza Groningen op. Wonen&Co de beurs is in 2022 klaar voor een nieuwe start. Niet voor niets kiezen we voor Fresh als thema voor dit beursjaar. Een thema vol ambitie en optimisme, met trendkleuren waar we blij van worden. We gooien onze deuren open, kiezen voor een nieuwe benadering en maken plezier. Wees welkom tijdens de zestiende editie van Wonen&Co de beurs. Welke trends je gegarandeerd tijdens de beurs gaat zien, ontdek je alvast hier.
Trends verdwijnen niet zomaar na een jaar in de vergetelheid. Een trend start vaak klein en breidt zich langzaam uit. Zie bijvoorbeeld de organische vormen. Rond, ronder, rondst is al een aantal jaren het nieuwe recht in huis. Hetzelfde geldt voor de populaire stalen deuren. Soms zie je een nieuwe trend opduiken en snel verdwijnen, maar de basis qua trends blijft vaak een aantal jaren. En dat is fijn, we blijven immers niet bezig met vernieuwen. Tóch blijft het leuk om nieuwigheidjes te ontdekken en geeft verandering energie.

De trends van 2022 stellen ons niet teleur. Zo keren de 90’s terug, maken de 70’s dit jaar de sprong van de mode naar de woonwereld en kennen ook de houten vloeren een vleugje nostalgie.

Fresh start

Een frisse wind in je interieur. Fresh start is niet alleen de inspiratiebron voor ons beursthema dit jaar, het is ook één van de woontrends van 2022. Een trend met veel lichte kleuren en aandacht voor detail en functionaliteit. Door de pandemie zijn we flexibeler in huis geworden. De woonkamer wordt gebruikt om te sporten; waar we eten werken we, krijgen we les en ontvangen we bezoek. Bij deze voortdurende transformatie horen functionele elementen als kamerschermen en multifunctionele wanden.
Foto's van Trendesignbook

Urban 90's

Het tijdreizen vanuit je huis begint in de jaren negentig. Opvallen mag! Denk aan neonkleuren, grafische prints, uitgesproken vormen en een urban interieur.

Retro 70's

Mocht je de 90’s niet zien zitten, dan hebben we nog een decennia voor je: de jaren zeventig. Ook deze trend brengt kleur, maar dit zoeken we meer in het iconische oranje en de terracotta look.
Foto's van Studio Hagen Hall, Covet House, Bert Plantagie en Vesta
Foto's van iF design en Amazing Architecture

Wabi sabi & organische vormen

Ook wel Japandi 2.0 genoemd. De Japanse stijl versus Scandinavische elementen. Rust, rond, ruimte, stilte en eenvoud. We creëren een zen interieur, met gebruik van materialen als hout en steen, en organische vormen.

Nostalgische vloerpatronen

We love visgraat. Tel daar de matzwarte keuken en de stalen deur bij op, en je hebt het gemiddelde huis van de Nederlandse dertiger te pakken. Wat je er ook van vindt, de visgraatvloer is een blijvertje. In 2022 omarmen we bovendien veel nostalgische houtpatronen.
Foto's van Tarkett en Decorilla

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2022
Do 15, vr 16 september: 13.00 – 22.00 uur
Za 17, zo 18 september: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Wonen&Co presenteert de nieuwste trends, live binnenkijkers, mooiste merken, Hollands design en een programma vol workshops, lezingen en adviezen.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram