Trendkleuren

Met tromgetroffel en confetti maken grote verfmerken jaarlijks eind september de nieuwste trendkleuren bekend. In 2023 omarmt Flexa de kleurenset ‘Wild Wonder’. Histor kiest op haar beurt voor ‘Vining Ivy’. Ook Karwei houdt het bij de groene toon, zij kiezen voor 'Nordic Green'. Het zijn stuk voor stuk positieve kleuren, waarbij de natuur als inspiratiebron dient. Wat ook opvalt: de trendkleuren van de verfmerken matchen, eigenlijk voor het eerst sinds jaren, uitstekend met elkaar. 
Waarom bekennen we jaarlijks kleur? Laten we beginnen met de marketingwaarde, zowel Flexa, Histor als Karwei omarmen de bekendmaking van de nieuwe trendkleur jaarlijks als de highlight van hun marketingcampagne. Tóch is er meer. Kleuren hebben namelijk invloed op ons denken en doen. Kleuren zijn vaak het eerste wat we herinneren van een product. Pas daarna komt de vormgeving, de nummers en woorden. Met de keuze voor de kleuren wordt daarom gekeken naar het tijdsbeeld en wat onze manier van leven beïnvloedt. Dit jaar vloeien de trendkleuren direct voort uit de harmonie met de natuur.

Wild Wonder

Flexa kiest voor een positieve, natuurlijke geeltoon. "Wild verwijst naar het vrije gevoel van de natuur en 'Wonder' naar de natuurlijke magie die overal om ons heen is."
Foto van Flexa
Foto van Histor

Vining Ivy

Meng krachtig blauw met verfijnd groen en je hebt de serene kleur 'Vining Ivy' van Histor te pakken. Des te leuker: de kleur is zowel geschikt voor binnen als buiten.

Nordic Green

Het groengrijze Nordic Green doet denken aan bos en zee. Met de keuze heeft Karwei zich laten inspireren door Scandinavië, de kleuren van de bossen en de houten huizen langs de kust.
Foto van Karwei

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram