Trendkleuren

Met tromgetroffel en confetti worden jaarlijks eind september de nieuwste trendkleuren gepresenteerd. In 2022 omarmt Flexa de kleurenset ‘Bright Skies’. Histor kiest op haar beurt voor ‘Olive Sprig’. Een luchtige, lichtblauwe tint versus flexibel grijsgroen. Beide passen bij de huidige tijdsgeest waarin we snakken naar optimisme en luchtigheid, willen groeien en veelzijdig wonen, werken en leven.
Waarom bekennen we jaarlijks kleur? Laten we beginnen met de marketingwaarde, zowel Flexa en Histor omarmen de bekendmaking van de nieuwe trendkleur jaarlijks als de highlight van hun marketingcampagne. Tóch is er meer. Kleuren hebben namelijk invloed op ons denken en doen. Kleuren zijn vaak het eerste wat we herinneren van een product. Pas daarna komt de vormgeving, de nummers en woorden. Met de keuze voor de kleuren wordt daarom gekeken naar het tijdsbeeld en wat onze manier van leven beïnvloedt. Dit jaar vloeien de trendkleuren direct voort uit de pandemie, zowel de goede als slechte kanten ervan.

Bright Skies

Licht en luchtig. Flexa’s Bright Skies brengt een frisse wind in je huis. Het is een optimistische kleur die ons huis levendig maakt, een geschikte tint om in te wonen, werken, leven en ontspannen.
Foto van Flexa
Foto van Histor

Olive Sprig

Vanuit dezelfde positieve spirit als Flexa heeft ook Histor haar kleurenpalet voor 2022 gepresenteerd. Olive Sprig staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is niet voor niets dat de naam verwijst naar een olijftak die staat voor vrede, harmonie en hoop.

Ginger Gold

In navolging van Flexa en Histor doet ook Karwei mee met het jaarlijkse kleurenspel. Zij bombarderen Ginger Gold als trendkleur voor 2022. Een pure, pittige natureltint met een gouden randje.
Foto van Karwei

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2022
Do 15, vr 16 september: 13.00 – 22.00 uur
Za 17, zo 18 september: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Wonen&Co presenteert de nieuwste trends, live binnenkijkers, mooiste merken, Hollands design en een programma vol workshops, lezingen en adviezen.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram