Funky, vrolijk en verrassend: zo ziet het vernieuwde Adviescafé eruit!

Behoefte aan persoonlijke tips voor je interieur? Tijdens Wonen&Co 2022 kun je weer terecht bij het Adviescafé voor twintig minuten gratis specialistisch advies van verschillende woonexperts. Interieurarchitecten Paulette Iliohan en Dominiek van Vliet van Studio P&D hebben het ontwerp gemaakt voor het Adviescafé en willen hiermee de bezoekers inspireren: "Meer intimiteit, levendige kleuren en gedurfde patronen!

Funky en grafisch 

Een gloednieuwe editie van Wonen&Co betekent ook een nieuw Adviescafé! Voor de derde keer verzorgen Paulette en Dominiek de indeling en uitstraling van het meest leerzame stukje van de beursvloer. Met als belangrijkste doel: de nieuwste trendkleuren en -patronen laten zien. Dominiek: "In de komende woontrends zien we veel inspiratie uit de sixties en seventies: funky vormen, grafische prints en vrolijke kleuren komen helemaal terug. Met name paars, Citrusgroen en marineblauw worden steeds populairder."

"Maar ook materialen zoals de fluffy meubelstoffen van de jaren ’70, wol, ribstof en warme houtkleuren gaan een prominentere rol in de inrichting spelen. De naturel kleuren verdwijnen weer een beetje, mensen durven meer spannende prints en uitgesproken kleuren aan. Na twee jaar corona is iedereen toe aan meer vrolijkheid en frisheid en hebben we zin om lekker bezig te gaan in huis."

Een eigen plekje 

"Dat willen we ook laten zien in het Adviescafé,’’ gaat Paulette verder. ,,De tien adviestafels staan onder grote, paarse tentvormige doeken, met daarin scheidingswanden met vrolijk, grafisch printbehang. Zo creëren we ruimtes waar bezoekers hun adviesgesprekken kunnen voeren met meer intimiteit en privacy. Dat zien we ook steeds meer terugkomen in het interieur: open ruimtes maken plaats voor opgedeelde kamers. We werken sinds de coronacrisis meer thuis, maar willen niet meer avondeten tussen de laptops. Mensen willen zich kunnen afzonderen, een eigen plekje hebben. En dat laten we zien in het café."

Ook voor bezoekers zónder afspraak 

Het Adviescafé heeft dit jaar een nieuwe plek gekregen: midden op de beursvloer. "We hebben een prominente plek die we ook graag willen gebruiken voor de mensen die géén adviesafspraak hebben," vertelt Dominiek. "Hen willen we nieuwsgierig maken en inspireren met de nieuwste trends. Ook gaan we hier meubels tentoonstellen op een grote loper die we gemaakt hebben van krantenpapier. Een knipoog naar de populaire Wonen&Co bijlage in de krant!" Paulette: "Hetzelfde concept vind je terug in de entree, zodat je bij binnenkomst al een preview krijgt van al het moois wat er op de beurs te zien is."

by MAUT

Deze parels spot je ook op Wonen&Co. Het fantastische karpet WAVE en tapijt SKA van by MAUT zijn in het echt te bewonderen in het Adviescafé. Mirjam Klunder van by MAUT ontwerpt en levert hoogwaardige custom made wandbekleding, karpetten en gordijnstoffen voor de B2B interieurmarkt.

Website: www.bymaut.com | Instagram: @by_maut

Tekst: Nienke Kruizinga

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram