Uitpakken mag: twee verrassende interieurtrends voor een gezellige winter

Pastels met zachte en warme materialen versus knalgroen en blauw, gecombineerd met verschillende houtsoorten. Pauline van Dijk, conceptstylist bij Boer Staphorst, vertelt je over twee verrassende interieurtrends die je de komende tijd gaat zien: Mellow Blossom en Vintage Flair.

Mellow Blossom 

,,Deze trend gaat over de zachte pasteltinten, die al jaren te zien zijn in de winkels en thuis. Het verschil is, dat vooral de stoffen, maar ook de prints en dessins veranderen. 

De stoffen zijn zachter en bestaan uit meerdere verschillende materialen. Zachte katoenen en wollige teddystof zijn typisch voor deze trend. De kleuren zijn zacht, en de materialen ook. In dessins zie je abstracte en figuratieve vormen terug. Kies bijvoorbeeld voor een spannend lijnenspel op je kussens, kleed of bank. 

Jouw interieur heeft met Mellow Blossom veel ronde vormen en een zacht, minimalistisch design. Kies voor een smal pootje en slanke lijnen. Design is onlosmakelijk met deze trend verbonden, hoe minimalistischer hoe mooier. 

In je eigen huis kun je Mellow Blossom toepassen door poedertinten, gecombineerd met licht houten meubelen, te gebruiken als basis voor je interieur. Het lichte hout zorgt voor de warmte. Vul dit aan met heel veel glaswerk, voor een dromerig beeld. Bovendien is glas transparant en geeft je interieur dus die minimalistische look and feel.  

Wat ook niet mag ontbreken zijn verse bloemen, dus géén droogbloemen. Kies een mooi groot veldboeket. Verse bloemen maken je interieur frisser en jonger en geven contrast en power.  

Gordijnen spelen hier een sleutelrol: mooie inbetweens in een poedertint mogen niet ontbreken. Zij benadrukken de warmte die deze trend kenmerkt.” 

Mellow Blossom vertaalt zich voor de winter in de trend Soft Statement. De basis blijft pastel en zacht, met hints richting terrazzo en geperforeerde oppervlakken. Soft Statement is nog iets warmer, volwassener, steviger zelfs. Kortom: net iets meer op een gezellige winter binnen gericht. 

Vintage Flair 

,,Deze trend is een verlengstuk van de retrotrend. Uitpakken mag: emerald green (vrij vertaald: knalgroen) staat prominent in de spotlights. Combineer deze knaller met andere verschillende kleuren groen. 

Wat deze trend echt superleuk maakt, is dat hij gecombineerd mag worden met knalblauw en een toefje knaloranje. Retrokleuren in een nieuw jasje! Dat nieuwe jasje wordt ook gekenmerkt door de vormgeving; die is echt van nu.  

Kies voor contrastkleuren en verschillende kleuren hout als walnoot, eiken en teak. En dan lekker in de mix. Dessins zijn hier niet zo van toepassing, het gaat meer om materiaal en vorm.  

De materialen zijn vaak zacht. Ook hier zie je de teddystof, maar ook bijvoorbeeld de hippe ribstoffen. Het gaat bij Vintage Flair om eyecatchers, en die mogen hartstikke uitgesproken zijn. Dus een knalgroene bank is gewoon geoorloofd vanaf nu. Ook leuk: gebruik veel groene planten. 

Zo kun je al een mooie vertaling maken naar je eigen interieur. Houd je basis rustig, er mogen ook best witte wanden zijn. Combineer die met een geglazuurde tegel in een kekke kleur tegel of een kastje in een knalkleur. 

Voor de vloer kies je bijvoorbeeld een betonlook- of een grijze vloer. Die maakt, dat al die verschillende houtsoorten kleuren bij elkaar blijven.  

TZN is een artistieke stijl, of trend. Het hoeft niet perfect te zijn, als het maar gezellig is. Nostalgisch zelfs. Rotan speelt daarom een hoofdrol: in lampen, tafeltjes, kasten enzovoort.” 

Tekst: Marike van der Molen

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram