Revival of the seventies: ga je voor soft of all-in?

Behang is here to stay! En daar weten ze bij Noordwand alles van. Zij leveren op dagelijkse basis hoge kwaliteit behang en wandbekleding. José Buiter is marketeer bij het Drentse bedrijf en zij kent de trends. Dit jaar werken Noordwand en Wonen&Co samen aan de Playground, met onder meer – jawel – een behangboom vol in bloei!

Allereerst benadrukt José dat het meeste behang tegenwoordig vliesbehang is. ,,Daarvoor heb je eigenlijk alleen een muur, lijm en behang nodig. Je smeert de muur in met lijm, plakt het behang erop en strijkt het glad. Wat je over houdt, snijd je af. En als je bent uitgekeken op de kleur of print, dan trek je het er zo weer af.” 

Retro seventies    

Het valt José op dat de seventies weer helemaal terug zijn. Niet alleen in de wereld van behang. ,,Sinds een aantal jaren sluipen steeds meer seventies-items ons interieur binnen. Denk maar aan de droogbloemen of hangplanten in geknoopte hangers. En die trend trekken we nog even door, maar dan wel in een modern jasje. Als je aan de jaren ’70 denkt, denk je waarschijnlijk aan de grote, grafische prints. In oranje, geel, groen en bruin; het typische palet van deze tijd. De prints op de muur mogen weer groot en bold. Lekker retro. Maar het kan ook een stuk(je) rustiger, met een dikke knipoog naar de seventies maar subtieler en zonder de grote prints."

Soft seventies    

,,In de seventies is er volop aandacht voor natuur in het interieur. Denk aan grote planten, veel hout, rotan, hangplanten die in macramé hangers , kurk, rotan en jute. In ons interieur zien we dit terug. Natuurlijke structuren lenen zich ook ontzettend goed voor behang. Rotan vlechtwerk, grassen, linnen en rietachtige structuren zorgen dat zélfs wanneer je de kleur rustig houdt er ‘iets gebeurt’ op je muur. Het zorgt voor diepte en authenticiteit. Het jaren ’70 oranje heeft een upgrade gekregen en is meer gebrand, warmer en wat minder fel. In combinatie met beige en bruine tinten krijgt je interieur warmte en het voelt het cosy, knus en geborgen."

Behang met natuurlijke structuren    

We pakken dus de beige-, bruine en terra tinten uit het seventies palet, maar laten de prints even voor wat ze zijn. ,,Linnen, rotan en riet zijn natuurlijke materialen die het als print op de wand ontzettend goed doen. Bijvoorbeeld in een visgraat of grafisch blokpatroon."

Een tikkie meer retro

Ben je toe aan iets meer spanning, iets meer retro? Bijzondere geometrische vormen en grafische prints zijn je vrienden, aldus José. ,,Met een grafisch behang verander je direct de sfeer in de ruimte. Voeg daar een paar retro elementen als een (noten) houten kastje, ronde hanglampen of een echte vintage Chesterfield bank aan toe en binnen no-time heb je het vertrouwde gevoel in een nieuw jasje."

All-in

Ga je all-in? Zorg dan voor een groot statement op de wand. Met een echt seventies printje haal je direct dat retrogevoel weer boven. Don’t be afraid to be bold!

Noordwand op Wonen&Co

Noordwand is de laatste jaren een belangrijke partner geworden bij de aankleding van Wonen&Co.

Dit jaar ligt de focus op de Playground waar je niet alleen de behangtexturen kunt voelen en de nieuwste trends kunt bekijken, maar óok zelf aan de slag gaan. Je kunt je eigen moodboard maken én zelf behang creëren. Het is immers niet voor niets een Playground. Noordwand brengt een boom tot bloei met behang. Hoe dat eruit ziet, ontdek je op Wonen&Co.

Tekst: Marike van der Molen, José Buiter

Meer interessante verhalen

Wonen&Co 2023
Do 9 maart: 18.00 - 22.00 uur 
Vr 10 maart: 13.00 – 22.00 uur
Za 11, zo 12 maart: 10.00 – 18.00 uur
MartiniPlaza Groningen
Vind jouw dosis live-wooninspiratie. Ontdek ruim 150 professionals en maak kennis met de nieuwste trends, ideeën en design.
Partners:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram